<nav id="iwlrv"><address id="iwlrv"><nobr id="iwlrv"></nobr></address></nav>
  • <sub id="iwlrv"></sub>
    1. <wbr id="iwlrv"><p id="iwlrv"><dl id="iwlrv"></dl></p></wbr>
            中國最具影響力的在職研究生門戶網!
            熱門搜索:在職研究生招生簡章 大專學歷可讀研的院校 考研常見問題
            您現在的位置: 在職研究生 > 試題中心 > 在職碩士 >
            2014年GCT考試英語模擬附答案解析
            文章來源:www.awgr.cn 作者:在職研究生網 發表時間:2015-11-13閱讀:

            Part One Vocabulary and Structure

            Directions:

            There are ten incomplete sentences in this part.  For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that best completes the sentence. Mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

            1. Many newcomers complain of the rapid _________ of life in Hong Kong.

            A. rate       B. pace       C. speed       D. growth

            答案B。pace of life意為“生活節奏”;rate意為“比率,速率”;speed意為“速度”;growth意為“發育,成長”。

            2. To one´s boss, an employee should dress neatly, be ________ and show interest in the job.

            A. instant    B. timely     C. punctual    D. quick

            答案C。instant意為“立刻的,即時的”;timely意為“及時的”;quick意為“(做事)迅速的”;punctual意為“守時的,準時的”。

            3. The girl will not become a nurse because she will faint at the __________ of blood.

            A. vision     B. eyes       C. sight        D. view

            答案C。at the sight of意為“看見”;view意為“眼界,視野”;vision是指人的視力或視野,引申為夢幻景象。

            4. The government_________ regulations that put this old city under protection.

            A. published    B. issued     C. discharged    D. released

            答案B。issue意為“發布,頒布,發行”;publish意為“出版,印刷”;discharge意為“釋放出”;release意為“發布消息”。

            5. Unexpectedly the light __________ and we were left in darkness.

            A. bum out    B. put out     C. turned out    D. went out

            答案D。burn out意為“燒光,燒完”;put out意為“熄滅,撲滅”;turn out意為“關掉,熄滅”;go out意為“熄滅,停止運行”。

            6. After a whole day´s heavy work, the old worker returned home,_________ .

            A. hungry and felt exhausting

            B. hunger and exhausted

            C. hungry and exhausted

            D. hungry and having been exhausted

            答案C。從時態意義上講,應該用過去分詞,表示伴隨情況,還應該考慮連詞前后的平衡結構表達法問題。

            7. The last half of the nineteenth century __________ the steady improvement in the means of travel.

            A. has witnessed             B. was witnessed

            C. witnessed                D. is witnessed

            答案C。根據主語可判斷出時間為過去時。  


            8. She ___________ in the feet on her way home from work.

            A. was hurting       B. is hurt     C. hurts        D. got hurt

            答案D。“get+-ed分詞”構成被動語態,get通常表示動作的結果而非動作本身。

            9. Without computers, we ______ the tremendous medical advancement in the last few decades.

            A. would not make            B. will not have made

            C. could not make            D. couldn´t have made

            答案D。without作“如果沒有”解,表示一種與事實相反的假設,意思上相對于一個if引導的虛擬條件句。根據題中可看出without computer 是與過去事實相反的假設,因此主句應該用:would(should,could,might)+動詞的完成時。

            10. ___________ that Susan hadn´t dared to make a sound.

            A. So was he absorbed        B. So absorbed he was

            C. So absorbed was he        D. So he was absorbed

            答案C。so為程度副詞,置于句首時,句子一般倒裝。當so作為程度副詞置于句首時,它所修飾的形容詞或分詞一般緊跟其后。

            Part Two Reading Comprehension

            Directions:

            In this part there are four passages followed by questions or unfinished statements, each with four suggested answers. Choose the one that you think is the best answer. Mark your answer on the ANSWER SHEET by drawing with a pencil a short bar across the corresponding letter in the brackets.

            Questions 11—15 are based on the following passage:

            Some psychologists maintain that mental acts such as thinking are not performed in the brain alone, but that one´s muscles also participate. It may be said that we think with our muscles in somewhat the same way that we listen to music with our bodies.

            You surely are not surprised to be told that you usually listen to music not only with your ears but with your whole body. Few people can listen to music that is more or less familiar without moving their body or more specifically, some part of their body. Often when one listens to a symphonic concert on the radio, he is tempted to direct the orchestra even though he knows there is a competent conductor on the job.

            Strange as this behavior may be, there is a very good reason for it. One cannot derive all possible enjoyment from music unless he participates, so to speak, in its performance. The listener "feels" himself into the music with more or less noticeable motions of his body.

            The muscles of the body actually participate in the mental process of thinking in the same way, but this participation is less obvious because it is less noticeable.

            11. Some psychologists maintain that thinking is __________.

            A. not a mental process

            B. more of a physical process than a mental action

            C. a process that involves our entire bodies

            D. a process that involves the muscles as well as the brain

            答案D。本題考點在文章第一句中的mental acts such as thinking are not performed in the brain alone, but that one´s muscles also participate。原文中的not…alone, but…相當于考題里的as well as, 所以考生對意思相似相近的表達要清楚。

            12. Few people are able to listen to familiar music without __________.

            A. moving some part of their body

            B. stopping what they are doing to listen

            C. directing the orchestra playing it

            D. wishing that they could conduct music properly

            答案A。本題的依據句是第二段中的第二個句子Few people can listen to music that is more or less familiar without moving their body or more specifically, some part of their body.    


            13. Body movements are necessary in order for the listener to _____________.

            A. hear the music                   B. appreciate the music

            C. enjoy the music fully              D. completely understand the music

            答案C。本題依據關鍵在第三段第二句中的derive all possible enjoyment from music,這與試題中的enjoy the music fully意思相當。

            14.  According to the selection, muscle participation in the process of thinking is ______.

            A. deliberate                       B. obvious

            C. not readily apparent                D. very pronounced

            答案C。本題的依據是短文中的最后一句,關鍵部分是this participation is less obvious,這與選項C、 not readily apparent意思相當。

            15. The best title for this selection is ____________.

            A. An Ear for Music

            B. Music Appreciation

            C. How Muscles Participate in Mental Acts

            D. A Psychological Definition of the Thinking Process

            答案C。短文先指出思維中可能有類似聽音樂時肌肉參與的情形;接著描述了聽音樂過程中肌肉參與的情況;最后指出,肌肉在思維活動中的參與只不過沒那么明顯罷了??梢?,全文主要討論的是肌肉在思維活動中的參與,既不是專門講思維,更不是專門說音樂。故C選項做標題合適。

            Questions 16—20 are based on the following passage:

            During the summer session there will be a revised schedule of services for the university community. Specific changes for intercampus bus services, summer hours for the cafeteria, the infirmary (校醫院) and recreational and athletic facilities will be posted on the bulletin board outside of the cafeteria. Weekly movie and concert schedules which are in the process of being arranged will be posted each Wednesday outside of the cafeteria.

            Intercampus buses will leave the main hall every hour on the half hour and make all of the regular stops on their route around campus. The cafeteria will serve breakfast, lunch, and early dinner from 7 a.m. to 7 p.m. during the week and from noon to 7 p.m. on weekends. The library will maintain regular hours during the week, but shorter hours on Saturdays and Sundays. The weekend hours are from noon to 7 p. m.

            All students who want to use the library borrowing services and recreational athletic, and entertainment facilities must have a valid summer identification card. This announcement will also appear in the next issue of the student newspaper.

            16. Which of the following is the main purpose of this announcement?

            A. To tell campus personnel of the new library services.

            B. To announce the new movies on campus this summer.

            C. To notify university people of important schedule changes.

            D. To remind the students to validate their identification cards.

            答案C。本文講的是“暑期校區各項服務安排變更情況”,首句即主題句為During the summer session there will be a revised schedule of services for the university community.選項C符合題意。

            17. Specific schedule revisions for which of the following facilities are listed in this announcement?

            A. Athletic and recreational.         B. Food and transportation.

            C. Bookstore and post office.        D. Medical and audio-visual.

            答案B。本題屬于細節題。要注意題干中的Specific schedule revisions,即“具體安排的修改”。第二段首句和第二句分別詳細描述了公交車的發車時間、地點和食堂就餐時間,文中沒有提到A. Athletic and recreational, C. Bookstore and post office和D. Medical and audio-visual.的具體情況。

            18. Times for movies and concerts are not listed in this announcement because ______________.

            A. film or concert occurs every Wednesday at 7 p. m.

            B. the full list would be too long

            C. films and concerts cannot be announced publicly

            D. the full list is not ready yet

            答案D。本題的依據是文章第一段第三句話。關鍵部分是Weekly movie and concert schedules which are in the process of being arranged,即“每周電影和音樂會計劃還在安排當中”,故D為合理選項。


            19. According to the announcement which of the following is true of special summer hours for the library?

            A. It has them only on the weekends.

            B. It has them both weekdays and weekends.

            C. It has no special summer hours.

            D. The information is not available.

            答案A。根據題干中的special summer hours for the library可以縮小尋找答案的范圍,只尋找與“圖書館”有關信息即可。答案依據在第二段的第三句,其中but shorter hours on Saturdays and Sundays是關鍵部分。but shorter hours 表示special,與平時不同; Saturdays and Sundays指的就是weekends。因此A為正確選項。

            20. According to the announcement, a validated identification card is required to __________.

            A. ride on intercampus buses

            B. read announcements in the cafeteria

            C. make use of the infirmary

            D. check books out of´ the library

            答案D。本題答案依據是短文倒數第二句。句中提到“借書和娛樂健身”需要有效證明卡。注意題干里的validated和原文中的valid意思相同,即“有效的”。

            Questions 21—25 are based on the following passage:

            The economy in the United States is heavily dependent on aluminum, a material widely used in the construction of buildings and in making such diverse things as cars, airplanes, and food containers. In 1979 Americans used over five million tons of new aluminum, and one and a half million tons of recycled aluminum. Some ninety percent of the bauxite (礬土) ore from which new aluminum is normally derived had to be imported to meet the demand. Poorer ores are abundant in the United States, however, and researchers at Purdue University may recently have found a way to obtain aluminum magnetically from these.

            Although aluminum is not attracted by ordinary magnets, under special conditions it becomes temporarily "paramagnetic", or very weakly responsive to a magnetic field. This is achieved by immersing ore particles in water to which certain salts have been added and then filtering the ore through steel wool in the presence of a strong magnetic field. It is hoped that this technique will reduce the amount of high-grade aluminum the United States must import.

            21. The passage focuses on _____________.

            A. construction and manufacturing industry in the United States

            B. new technique of obtaining aluminum from poor ores

            C. consumption and production of aluminum in the United States

            D. the annual import of high-grade aluminum into the United States

            答案C。本題考查的是對短文主旨大意的理解。首段說的是美國對鋁的需求及其來源,第二段講述了一種新的提取鋁的方法。故C、 consumption and production of aluminum in the United States最符合題意,A、B、D雖然提到與短文有關的內容,但都不夠全面。

            22. It is believed that a new technique to _________ will probably be found.

            A. recycle old aluminum products

            B. discover more bauxite ores

            C. make aluminum by putting ore particles under water

            D. take out aluminum magnetically from poorer ores

            答案D。本題的依據是第一段最后一句,關鍵部分是Poorer ores,have found a way to obtain aluminum magnetically。

            23. In the second paragraph the word "paramagnetic" means ___________.

            A. slightly magnetic

            B. a weak magnetic field

            C. a strong magnetic substance

            D. the under-water magnetic power

            答案A。這是個詞匯題。解這種題需要先找到該詞所在的句子,答案往往從中可以讀出。Paramagnetic在第二段首句,句子后半部分的or very weakly responsive to a magnetic field就是解釋,故選A. slightly magnetic。 


            24. By immersing ore particles in water, ____________.

            A. we can get ore particles of equal size

            B. we can purify aluminum particles

            C. we can filter out aluminum

            D. we can improve the working conditions around

            答案C。本題的依據是最后一句It is hoped that this technique will reduce the amount of high-grade aluminum the United States must import.顯然,把礦粒進入水中的做法目的只有一個,即提取鋁。故選C。

            25. We understand from the passage that the United States ____________.

            A. is rich in low-grade aluminum-beating ores

            B. is short of aluminum-making techniques

            C. has to import ninety percent of its annual need of aluminum

            D. has to produce fifty percent of the world´s supply to meet its annual aluminum demand

            答案A。這是一個細節題,答案依據是第一段第四句Poorer ores are abundant in the United States…

            Questions 26—30 are based on the following advertisements:

            Service Ad

            Professional Typing Service announces a new location in Westside Mall, 1400 University Avenue across from State University Student Union.

            We specialize in term papers, theses, and dissertations typed to the specifications of the Graduate School of State University.

            Twenty-four-hour service for fifty pages or less. Forty-eight-hour service for more than fifty pages.

            Rates: $1 per page on regular paper

            $1.25 per page on cotton bond paper

            $ 0.25 extra for each carbon copy or a graph

            Hours: 8:00 a. m. —10:00 p.m.    Monday—Friday

            8:00 a. m. —4:00 p.m.    Saturday

            Closed all day          Sunday

            Call: 717-5415

            26. What kind of person needs this service?

            A. A doctor.     B. A policeman.    C. The sick.     D. A student.

            答案D。這是一則打印服務廣告,其中針對學生論文描述了服務內容和價格,可見服務對象是學生。

            27. How much will it cost you if you want five regular papers and two graphs to be typed?

            A. $5         B. $1            C. $5.5       D. $6

            答案C。根據廣告上的價格計算:$1 per page on regular paper,$ 0.25 extra for each carbon copy or a graph,5頁regular paper需要$5, 2個graphs需要$0.5, 共計$5.5。   


            28. If you have 20 pages to be typed, how long does it take to get them finished?

            A. More than 48 hours                B. More than 24 hours.

            C. Within 24 hours.                 D. In 24 minutes.

            答案C。根據廣告上的承諾:Twenty-four-hour service for fifty pages or less.20頁的材料應該在24小時內打印完成。

            29. When does the typing service close on Wednesday?

            A. 10:00 p.m.                     B. 8:00 p.m.

            C. 4:00 p.m.                      D. It´s closed all day.

            答案A。按照廣告上的服務時間:8:00 a. m. —10:00 p.m.  Monday—Friday,周三應該是晚上10點停止服務。

            30. The main purpose of this passage is __________.

            A. to criticize                     B. to describe

            C. to advertise                     D. to celebrate

            答案C。這是一則針對學生的校園服務廣告,包括服務地點、時間、內容和價格。

            Part Three Cloze

            Directions:

            There are ten blanks in the following passage.  For each numbered blank, there are four choices marked A, B, C and D. Choose the best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.

            As the plane circled over the airport, everyone sensed that something was wrong. The plane was moving unsteadily through the air, and   31   the passengers had fastened their seat belts, they were suddenly thrown forward. At that moment, the air-hostess   32   . She looked very pale, but was quite   33   . Speaking quickly but almost in a whisper, she   34   everyone that the pilot had fainted and asked if any of the passengers knew anything about machines or at least how to drive a car. After a moment´s   35   , a man got up and followed the hostess into the pilot´s cabin.

            Moving the pilot aside, the man took his seat and listened carefully to the urgent instructions that were being sent by radio from the airport below.  The plane was now dangerously close  36  the ground, but to everyone´s relief, it soon began to climb. The man had to  37   the airport several times in order to become   38   with the controls. Therefore the danger had not yet passed. The terrible   39   came when he had to land. Following information, the man guided the plane toward the airfield.  It shook violently   40   it touched the ground and then moved rapidly along the runway and after a long run it stopped safely.

            31. A. although      B. while        C. therefore      D. then

            答案A。仔細閱讀上下文,就能看出“and   31   the passengers had fastened their seat belts, they were suddenly thrown forward.”兩個句子是對比關系,意思為“盡管旅客系著安全帶,但大家還是被拋向前面”。

            32. A. showed       B. presented     C. exposed       D. appeared

            答案D。A選項正確說法應該為“showed up”,B和C選項意思和用法不符合語境;只有D選項正確。Appear意為“出現”。  


            33. A. well        B. still         C. calm         D. quiet

            答案C。應該注意but一詞的意義在于引起一個相反的概念。“She looked very pale, but was quite   33  .”也就是說,所選擇的單詞應該是pale一詞含義的反義詞。所以用C選項最合適。全局意思為“盡管她臉色蒼白,但她很鎮靜”。其他選項意思或用法有誤。

            34. A. inquired      B. insured       C. informed       D. instructed

            答案C。A選項意思為“詢問”;B選項意思為“保險”;C選項意思為“告訴”;D選項意為“指示”。只有C選項的意思和用法正確。

            35. A. hesitation     B. surprise      C. doubt         D. delay

            答案A。A選項意為“猶豫”,最符合本句話的場景。全句意思為“猶豫一會后,一個人站了起來跟服務員進了駕駛艙”。

            36. A. to          B. by          C. near          D. on

            答案A。close to屬于固定搭配詞組,意思為“接近”。其他選項的搭配不正確。

            37. A. surround     B. circle        C. observe        D. view

            答案B。A選項意為“包圍”;B項意為“繞圈子”;C和D選項的意思為“觀察,看”。在這里可以判斷,飛機是在機場上空繞了幾個圈子。

            38. A. intimate      B. familiar       C. understood     D. close

            答案B。A選項意思為“親密的”;B項意為“熟悉”。本句話的含義是,飛機是在機場上空繞了幾個圈子,目的是熟悉空管指示。

            39. A. moment      B. movement     C. idea          D. affair

            答案A。A選項的意思為“時刻”。全句意思是“可怕的一刻來臨了,他要降落了”。其他選項的意思不正確。

            40. A. as          B. unless        C. while         D. so

            答案A。注意本處的意思為“當……時候”。A項as與C項while的意思都是“當……時候”,但while指一個較長的時間過程,而as指事情發生的一刻。由于飛機觸地touch the ground是一個短暫性動作,此處應選擇as。

            Copyright ? 2010-2012 www.awgr.cn All Right Reserved 中國最具影響力的在職研究生門戶網
            中國研究生教育網  版權所有  滬ICP備11041840號

            六零吃饭嫁人养娃,日本一区二区三区高清,伊人色综合久久天天人手人婷,茶油的作用与功效